Viemärin puhdistus ja pesu

VÄLTÄ VESIVAHINKO

Viemäriputkiston puhdistus kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin tai viimeistään silloin, kun ongelmia ilmenee. Näin vältyt vesivahingoilta, viemäriongelmilta ja pidennät putkiston käyttöikää.

MIKSI VIEMÄRIPUTKIA PITÄISI PUHDISTAA?

Yleisimpiä syitä viemärin tukkeutumiselle ovat  havaintojeni mukaan keittiön viemärissä oleva rasva ja kaivosta tai WC- pöntöstä alas vedetyt käsipaperit.  Tavallisessakin käytössä viemäriputkien seinämiin kertyy vähitellen esimerkiksi rasvaa, hiuksia ja hiekkaa, jotka tekevät putkista ahtaita. Pahimmillaan viemärin tukkeutuminen saattaa johtaa kalliiksi tulevaan vesivahinkoon.

Vaikka tilanne ei olisikaan vielä niin paha, että se aiheuttaisi vesivahingon, on tukkeutuneen viemärin haju hyvin epämiellyttävä. Tukkeutumisongelmia voidaan ennaltaehkäistä säännöllisellä viemärin puhdistuksella.

hana

VIEMÄRIN PUHDISTUKSEN HUOLTOVÄLI

Useimmiten viemärin huoltoväliksi riittää 10-15 vuotta, mutta puhdistusta ja pesua voidaan tarvita myös useammin.

MILLOIN ON AIKA PUHDISTAA VIEMÄRI?

Yleensä puhdistuksen tarpeessa olevan viemärin tunnistaa siitä, ettei se vedä kunnolla. Asuntoon kantautuvat kummalliset äänet ja paha haju kielivät myös viemäriongelmista. 

Jos viemäri on täysin tukkeutunut kannattaa paikalle pyytää Viemärituomari aikailematta, ennen kuin vesi tulvii asuntoon.

MITEN VIEMÄRI PUHDISTETAAN?

Viemärituomari pesee viemärit hellävaraisesti harjalla ja painepesurilla. Ennen työn alkua suojaan kotisi pinnat ja avaan viemäripisteiltä reitit putkistoon. Sen jälkeen kuvaan putket viemärikameralla, jotta voimme yhdessä katsoa, millainen lähtötilanne kotisi viemäristössä on.

Viemärin puhdistus aloitetaan harjapesurilla, jota pyöritetään mekaanisesti työhön suunnitellulla laitteella. Hellävaraisella edestakaisin-liikkeellä sitkeimmätkin liat ja rasvat irtoavat viemärin seinämistä. Aluksi harjaan kaikki runkoviemäriin liittyvät haaralinjat puhtaiksi. Sen jälkeen runkoviemäri harjataan tai pestään painepesuria avuksi käyttäen puhtaaksi.

Kun kaikki viemärit on puhdistettu, kuvaan putkijärjestelmän vielä läpi kameralla. Kun putkisto on puhdas, näemme mikäli siihen on ajan saatossa syntynyt vaurioita. Jos kuvauksen yhteydessä ilmenee vikoja, kirjaan ne ylös loppuraporttiin ja annan suositukset mahdollisista toimenpiteistä.

Työn lopuksi saat itsellesi loppuraportin, sekä kuvaamamme materiaalin viemäristäsi ennen ja jälkeen puhdistuksen. Siivoan työstä aiheutuneet jäljet huolellisesti, eikä sinun tarvitse pelätä tukkeutuneita viemäreitä.

Ota yhteyttä Viemärituomariin

Viemärituomari

Kai Pitkälä

Puhelin

+358 40 824 9544

Sähköposti

kaitsu@viemarituomari.fi

Osoite

Ketotie 3 c 26, 90940 Jääli