Viemärin puhdistus ja pesu

 

VESIVAHINGON RISKI PIENENEE SÄÄNNÖLLISELLÄ VIEMÄRIN PUHDISTUKSELLA.

Välttyäksesi vesivahingoilta, viemäriongelmilta ja saadaksesi aikalisän putkiston käyttöikään, on viemäriputkiston puhdistus järkevää tehdä säännöllisin väliajoin – tai viimeistään kun ongelmia ilmenee.

MIKSI VIEMÄRI PUTKIA PITÄÄ PUHDISTAA?

Yleisimpiä syitä viemärin tukkeutumiselle ovat havaintojeni mukaan: rasva keittiön viemärissä, sekä kaivosta tai WC- pöntöstä alas vedetyt käsipaperit.  Normaalissakin käytössä viemäriputkien seinämiin kertyy pikkuhiljaa mm. rasvaa, hiuksia ja hiekkaa jotka tekevät putkista ahtaita. Pahimmillaan viemärin tukkeutuminen saattaa johtaa vesivahinkoon, joka yleensä tulee todella kalliiksi. Vaikkei tilanne olisikaan vielä niin paha, että se aiheuttaisi vesivahingon, on tukkeutuneen viemärin hajuhaitta hyvin epämiellyttävä.

Tukkeutumisongelmia voidaan ennaltaehkäistä säännöllisellä viemärin puhdistuksella, ja samalla saadaan pidennettyä putkiston elinkaarta.

VIEMÄRIN PUHDISTUKSEN HUOLTOVÄLI

Yleisesti viemärin huoltoväliksi riittävä on noin 10-15 vuoden välein, mutta puhdistusta ja pesua voidaan tarvita myös useammin.

MISTÄ TUKKEUTUNEEN VIEMÄRIN VOI TUNNISTAA?

Asuntoon kantautuvat kummalliset äänet, ja paha haju kielivät usein viemäriongelmista. Yleensä puhdistuksen tarpeessa olevan viemärin tunnistaa siitä, ettei se vedä kunnolla. 

Mikäli viemäri on täysin tukkeutunut kannattaa paikalle pyytää Viemärituomari aikailematta, ennen kuin vesi tulvii asuntoon.

MITEN VIEMÄRIN PUHDISTUS TEHDÄÄN?

Viemärituomari pesee viemärit hellävaraisesti harjaamalla ja painepesuria apuna käyttäen. 

Ennen työnalkua suojaan kotisi pinnat, ja avaan viemäripisteiltä reitit putkistoon. Tämän jälkeen kuvaamme putket viemärikameralla, jotta voimme yhdessä katsoa, millainen lähtötilanne kotisi viemäristössä on.

Viemärin puhdistus aloitetaan harjapesurilla, jota pyöritetään mekaanisesti työhön suunnitellulla laitteella. Hellävaraisella edestakaisin liikkeellä saadaan sitkeimmätkin liat ja rasvat irtoamaan viemärin seinämistä. Aluksi harjataan kaikki runkoviemäriin liittyvät haaralinjat puhtaiksi, ja sen jälkeen runkoviemäri harjataan tai pestään painepesuria avuksi käyttäen puhtaaksi.

Kun kaikki viemärit on puhdistettu, kuvataan koko putkijärjestelmä vielä läpi kameralla. Kun putkisto on puhdas, näemme mikäli siihen on ajansaatossa syntynyt vaurioita. Jos kuvauksen yhteydessä ilmenee vikoja, kirjaan ne ylös loppuraporttiin ja annan suositukset mahdollisista toimenpiteistä.

Työn lopuksi saat itsellesi loppuraportin, sekä kuvaamamme materiaalin viemäristäsi, ennen ja jälkeen puhdistuksen. Siivoan työstä aiheutuneet jäljet huolellisesti, eikä sinun tarvitse pelätä tukkeutuneita viemäreitä.

Tilaa viemärin puhdistus & pesu

Osoite

Ketotie 3 c 26
90940 Jääli

Puhelin

+358 40 824 9544

Sähköposti

kai.pitkala@viemarikaippari.fi