Omakotitalon viemärikuvauksella todennat viemärin kunnon

Etenkin yli 30 vuotta vanhoissa taloissa, joissa viemäriputket ovat valurautaisia, on havaittu eniten ongelmia viemäreiden kunnossa. Aikojen saatossa putkia haurastuttaa mm. myrkylliset viemärinavausaineet. Muoviset putket lasittuvat aikaa myöten  ja niihin muodostuu hiushalkeamia jotka saattavat pikkuhiljaa pettää ja aiheuttaa vesivahingon. Kuvaamalla viemärit ajoissa, voidaan välttyä isoilta vahingoilta. Viemärin kuvaus suoritetaan erikoiskameralla jolla pystytään tarkasti havaitsemaan ongelmakohdat.

Kuvaaminen

Viemärikuvaamisen vaiheet

Viemärit kuvataan siihen tarkoitetulla erikoiskameralla. Kamera on kiinnitetty kaapeliin joka ujutetaan viemäriin. Kamerasta välittyy kuva monitoriin, josta asiantuntija näkee missä kunnossa viemärit ovat.

Usein vuosikymmenten aikana putkien pintaan on kertynyt sakkaa jonka vuoksi viemärit vetävät huonosti. Tällöin myös mahdolliset hiushalkeamat ja murtumat jää havaitsematta. Kuntotutkimuksen yhteydessä suoritetaankin usein myös viemäriputken pesu hellävaraisesti harjaa ja painepesua apuna käyttäen, jonka jälkeen viemäri vetää taas kuin uusi, jos putken pinta on ehyt. Pesun jäljiltä havaitaan myös mahdolliset ongelmakohdat ja niihin pystytään puuttumaan.

Viemärin kuntokartoitus sisältää seuraavat vaiheet:

  • Viemärin kuvaaminen erikoiskameralla
  • Viemärin pesu harjalla ja painepesulla
  • Kuntotutkimus ja raportti
  • Asiantuntijan arvio viemäriremontin tarpeesta.

Tilaa viemärikuvaus!

Osoite

Alamikkeläntie 59
90630 Oulu

Puhelin

+358 40 824 9544

Sähköposti

kai.pitkala@viemarikaippari.fi