Uusien toimitilojen viemärinkuvauskokemuksia Oulun seudulla

LVI-Japexit Oy:n työnjohtaja Veli-Pekka Kosunen esittelee Oulunportin liikerakennusten LVI-urakointia ja viemärin kuvauksen hyötyjä uudisrakentamisessa.

Saka:n toimitilat ovat Oulunportin ensimmäisiä käyttöönotettavia liikerakennuksia

Suomen Autokauppa Oy – Saka:lle on  juuri valmistunut yli 3630 neliön toimitilat Oulunporttiin. Moottoritielle näkyvä komea rakennus pitää sisällään uuden automyymälän, myytävien autojen fiksaustilan ja toimistot.

LVI-Japexit on tehnyt tähän toimitilaan koko LVI-urakan. LVI-suunnittelun teki LVI-suunnittelu Ervasti Oy. Liiketilat palvelevat jo Sakan nykyaikaista ja tehokasta automyyntiä.

 

SAH:lle valmistuu hieno uusi korjaamohalli Ouluun – LVI urakka loppusuoralla

Suomen Autohuolto Oy – SAH saa Oulussa pian käyttöönsä uudet toimitilat, aivan lentokentän rampin tuntumassa.

 SAH:n liikerakennukseen tulee yhteensä 1443 m2 uutta toimitilaa, johon kuuluu korjaamohalli, varasto ja myymälä. 

”Hallin LVI-urakka on kokonaisuudessaan Japexitilla. Ilmanvaihtotyöt ovat valmistumassa ja lämpöjä laitetaan parhaillaan päälle.”, kertoo, LVI-Japexit Oy:n työnjohtaja, Veli-Pekka Kosunen.

 

Viemärin kuvaus hyvissä ajoin ennen lattian valua

Uudisrakennuksen viemärit kannattaa kuvata ennen lattian valua ja pihan asfaltointia.

Jos viemärissä on virhe, se on helppo korjata vielä tässä vaiheessa. Ja valmiin toimitilan käyttökatkot tulevat kaikille kalliiksi.

”Sakan työmaalla viemärin kuvaus tehtiin ennen lattiavalua.”, Kosunen selventää.

 

Viemärin kuvaus osoitti, että Sakan viemärijärjestelmä on kunnossa

Viemärin kuvauksella saa osoitettua, että viemärijärjestelmä toimii oikealla tavalla. Onhan esimerkiksi Saka:n 3500 neliötä lattiapinta-alaa aika paljon. Sen alla viemärin on hyvä olla varmuudella toimintakunnossa.

”Sakan liiketiloissa on käytetty normaaleita viemäriputkia. Mutta myymälähallista ja fixitilasta lähtevät viemäriputket kulkevat öljynerotuskaivon kautta.”, Kosunen kertoo.

”Näimme kuvauksella, että meidän asentajat ovat ammattitaitoisia. Saka:n viemäriputkissa ei ollut korjattavaa ja asennustyö oli laadukasta.”

 

SAH:n viemärit harvemmin käytettyä RST-viemäriputkea

Suomen autohuollon uusiin toimitiloihin tulee harvemmin käytetyt RST-viemärit. 

”Tontin maaperätutkimus kertoo, että tontilla on varauduttava painumariskiin. Tämän vuoksi viemärit on kannakoitu 50 senttimetrin välein maan alla betonilaattaan. Tällä tavalla putkien liikkumisen riski minimoidaan ja otetaan varman päälle.”, Kosunen kertoo.

 

Uudisrakennustyömailla viemärinkuvaus oikeaan aikaan

Aikataulut uudisrakennustyömailla ovat usein tiukkoja. Oikea-aikaisella viemärin kuvauksella voidaan varmistaa LVI-urakan ja työmaan sujuva läpivienti.

”Esimerkiksi SAH:lla viemärin kuvauksella oli jo tilausvaiheessa kiire. Mutta Viemärituomari oli onneksi nopeasti paikalla.”, Kosunen kertoo.

 

Viemärin kuvaus tuo esiin mahdolliset ongelmat viemärissä

”SAH:n viemärin kuvaus olisi pitänyt tehdä aikaisemmin. Sillä olisimme välttyneet 2000 euron laskulta.”, Kosunen ruoskii itseään.

”Viemärin kuvaus tehtiin siinä vaiheessa kun puolet lattiasta oli jo valettu. Toisen puolen lattiavaluvalmistelut oli tehty, lattian tuplaraudoitus oli asennettu ja korjaamon lattiassa oli lattialämmitysputket joka paikassa.” 

”Viemärin kuvauksessa ilmeni, että viemärissä oli yksi tiiviste pyörähtänyt putken sisäpuolelle.” 

”Sain Viemärituomarilta soiton heti  kuvauspaikalta, kun ongelma ilmaantui viemärinkuvauskameraan.”, Veli-Pekka kiittelee Viemärituomarin toimintaa.

Viemärin kuvauksesta raportti nopeasti kuvauksen jälkeen

Viemärin kuvauksesta saa aina videon ja mukana on laadunvarmistusraportti rakennusvalvontaan ja asiakkaille.

”SAH:n raportin mukana oli pohjapiirustus, johon on merkattu selkeästi viemäripisteet ja kaivot.”

”Raportissa näkyy tarkka paikka, jossa tiiviste on pullahtanut putkessa.”

”Korjasimme viemäriputken tiivisteen Viemärituomarin ohjeiden mukaan, asianmukaisella viemärinkorjausmenetelmällä.”, Kosunen kertoo.

Viemärin kuvauksella varmistetaan viemärin toimintakunto

”Voin suositella oman kokemuksen perusteella Viemärituomarin palveluita toimitilojen ja omakotitalojen viemärikuvauksiin.”

”Viemärin kuvauksella saa täyden varmuuden viemärin toimintakunnosta!”

”Viemärituomari reagoi tilauksiin myös lyhyellä varoitusajalla. Kai hoitaa homman ammattimaisesti ja loppuun asti, ilman muistuttamista.”, Veli-Pekka Kosunen kehuu viemärinkuvauskokemuksiaan.

Tutustu viemärin kuvaus palveluumme

Tutustu LVI-Japexit OY:n toimintaan